על פי ההלכה, אישה נשואה זכאית לתשלום מזונות מבעלה על פי העיקרון " עולה עמו ואינה יורדת עמו " כל עוד הם נשואים ועד למועד מתן הגט. לכן לאישה בהליך גירושין יש הזכות להגיש תביעת מזונות אישה וזה על פי עקרונות הלכתיים.
מזונות מעוכבת מחמתו
כאשר בית הדין הרבני מורה לבעל לתת גט לאשתו, אך הבעל מסרב לתת גג ו"מעכב" את אשתו מלהינשא לאחר, היא "מעוכבת מחמתו " (להינשא לאחר).
במקרה כזה, האישה יכולה לבקש מבית הדין לחייב את בעלה לשלם לה "מזונות מעוכבת מחמתו".
יצוין כי האישה יכולה להיות זכאית למזונות מעוכבת, גם אם לא מגיע לה מזונות אישה.
כתובה
בשנים אחרונות בתי הדין דנים יותר ויותר בתביעות כתובה ובצדק : הכתובה, המהווה מגילת זכויות של האישה, הינה אחת התקנות החשובות שתיקנו חז"ל לטובת האישה. ברוב המקרים אנו ממליצים לאישה לדרוש את כתובתה.
כתובה וחלוקת רכוש
האם לאישה קיימת זכות לכתובה בנוסף לחלקה ברכוש המשותף ? על פי החוק התשובה לא ברורה והנושא דורש עיון וידע רב על מנת להגיע לפתרון.
חלוקת רכוש
חלוקת רכוש, הנקראת גם איזון משאבים נעשה לרוב בהתאם לחוק יחסי ממון. כל נכסיהם של בני הזוג יאוזנו ביניהם : נכסים, זכויות, חסכונות, מוניטין עסקי ועוד. חלוקת רכוש דורשת ידע רב על מנת לשמור על הזכויות של הלקוח.
הסכם גירושין וגישור
הסכם גירושין בהליך הגישור הינו הליך של הידברות. הגישור מאפשר לקרב עמדות, לצמצם את הפערים ולחפש חלופות. במקום הליכים משפטיים הרסניים ויקרים, במקום להרוס ולהאשים, הליך הגישור מאפשר לבנות גשר ולמצוא פתרונות תוך כדי כבוד הדדי.
בעלי מקצוע מהשורה הראשונה
בניהול ההליך הרכוש, משרדי שותף עם בעלי מקצוע מהשורה הראשונה : עו"ד המתמחים בנדל"ן, יועצי נדל"ן, חוקרים פרטיים, אקטוארים, שמאי מקרקעין, יועצים פיננסים ופנסיה. שיתוף פעולה זה מאפשר למשרדי לתת שירות מרבי ואיכותי לכל לקוח.